Ryan sa nebude uchádzať o znovuzvolenie do Kongresu

Republikánsky predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Paul Ryan sa v novembrových voľbách nebude uchádzať o znovuzvolenie. Informovala o tom v stredu agentúra AP.

11.04.2018 16:32
Paul Ryan Foto: ,
Republikánsky predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Paul Ryan v januári 2019 skončí vo svojej funkci.
debata

Ryan svoje rozhodnutie potvrdil aj vo videu, ktore pridal na svoj profil na sociálnej sieti twitter. Uviedol, že funkcie sa vzdá v januári 2019 s tým, že tak dokončí celé svoje volebné obdobie.

Šéf kongresu zároveň podľa agentúry Reuters uviedol, že prezident Donald Trump neodvolá špeciálneho vyšetrovateľa FBI Roberta Muellera, ktorý sa venuje možnému zasahovaniu Ruska do amerických prezidentských volieb.

Ryanovo rozhodnutie neuchádzať sa v novembrových voľbách o znovuzvolenie potvrdili už skôr dva nemenované zdroje z jeho blízkeho okolia. Voľby do Snemovne reprezentantov a tretiny Senátu Kongresu Spojených štátov sa budú konať 6. novembra 2018.

Paul Ryan je členom Snemovne od roku 1999 a od 29. októbra 2015 zastáva funkciu jej predsedu.

V prezidentských voľbách v roku 2012 bol Ryan, ktorý v Kongrese zastupuje štát Wisconsin, republikánskym kandidátom na viceprezidenta Spojených štátov.

O prezidentský úrad sa v týchto voľbách uchádzal bývalý republikánsky guvernér štátu Massachusetts Mitt Romney, ktorý však súboj o Biely dom prehral s demokratom Barackom Obamom.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Kongres USA #Snemovňa reprezentantov #Paul Ryan