Nemecká polícia zadržala 100 podozrivých, ktorí organizovali nútenú prostitúciu

Viac ako 100 osôb podozrivých z organizovania nútenej prostitúcie a obchodovania s ľuďmi zadržala v stredu nemecká polícia v rámci rozsiahlych razií, ktoré prebiehali po celej krajine. Sedem osôb bolo vzatých do väzby. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje.

18.04.2018 11:34
Nemecko, policajt, špeciálna operácia, razia,... Foto:
Nemecká polícia, ktorá vykonala špeciálnu operáciu zameranú na zadržanie organizátorov nútenej prostitúcie.
debata (1)

Zásah bol zameraný na sieť organizovaného zločinu, ktorá pôsobila v celom Nemecku a lákala tam ženy a transrodové osoby z Thajska. Tie následne nútila k prostitúcii a odovzdávaniu zarobených peňazí. Obete sa zdržiavali v krajine na základe falošných víz.

„Cez medzinárodné hranice k nám bolo dovedených mnoho stoviek žien a mužov, aby celé roky kŕmili neľudskú a bezmedznú nenásytnosť priekupníkov,“ komentoval činnosť skupiny nemecký minister vnútra Horst Seehofer.

Razie prebiehali v 12 zo 16 spolkových krajinách Nemecka v lokalitách, v ktorých sa sústreďuje prostitúcia. Celkovo bolo prehľadaných 62 objektov. Do akcie bolo nasadených približne 1500 policajtov vrátane príslušníkov špeciálnej zásahovej jednotky GSG 9.

Podvodne získané turistické víza

Vyšetrovatelia vytipovali 17 hlavných podozrivých. Kľúčovú úlohu v organizovaní nútenej prostitúcie zohrávala 59-ročná občianka, ktorú spoločne s ďalšími osobami zadržali v meste Siegen v západonemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko.

Medzi hlavnými podozrivými je aj 62-ročný partner spomínanej Thajčanky, ktorý je Nemec. Úrady oboch podozrievajú z toho, že celú zločineckú sieť založili. Podľa vyšetrovateľov prevádzkovali niekoľko verejných domov v Siegene, v ktorých pôsobili thajské prostitútky. Tie sa dostali do Nemecka na podvodne získané turistické víza; so Siegenu ich po čase posielali do ďalších nemeckých miest. Prokuratúra má zatiaľ dôkazy o tom, že týmto spôsobom sa dostalo do Nemecka 32 osôb z Thajska.

Podľa agentúry Reuters stredajšia operácia, ktorá sa začala v stredu v skorých ranných hodinách, zahŕňa najrozsiahlejšie prehliadky v dejinách nemeckej spolkovej polície.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #zatknutie #razia #nútená prostitúcia