Kurz a Merkelová hovorili telefonicky o nutnosti riešiť konflikt v Sýrii

Konflikt v Sýrii nie je možné vyriešiť vojenskou cestou, zopakoval v stredu vo Viedni rakúsky spolkový kancelár Sebastian Kurz. Stalo sa tak po jeho telefonáte s nemeckou spolkovou kancelárkou Angelou Merkelovou, po ktorom rakúsky činiteľ konštatoval, že na uvedenom sa zhodli obe strany.

18.04.2018 16:24
debata (2)

Je potrebné urobiť maximum, aby sa zabránilo ďalšej možnej eskalácii, vyplýva z Kurzových slov pre tlačovú agentúru APA.

Rakúsky kancelár podľa vlastných slov hovoril so šéfkou nemeckej spolkovej vlády o možných opatreniach na posilnenie dôvery a diplomatických iniciatívach v záujme mierového vyriešenia konfliktu v Sýrii.

Už v utorok rakúska vláda ponúkla prostredníctvom Sebastiana Kurza osobitnému splnomocnencovi OSN Staffanovi de Misturovi plnú podporu pre mierové rokovania v réžii svetovej organizácie.

Rakúsko, ako podčiarkol Kurz, má dlhoročnú tradíciu ako dejisko dialógu a staviteľ mostov, čo naposledy potvrdilo pri rokovaniach o kontroverzne vnímanom iránskom jadrovom programe či mierových rokovaniach pod vedením de Misturu o Sýrii. Ako dejisko rokovaní je aj teraz k dispozícii, dodal kancelár.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Rakúsko #Angela Merkelová #Sebastian Kurz #útok na Sýriu