The Washington Post: Trump už nestojí o schôdzku s vyšetrovateľom FBI Muellerom

Americký prezident Donald Trump si rozmyslel svoje predchádzajúce rozhodnutie, že podstúpi rozhovor so špeciálnym vyšetrovateľom FBI Robertom Muellerom, ktorý sa snaží objasniť údajné ruské zásahy do prezidentských volieb v USA. Napísal to denník The Washington Post. Svoj názor vraj prezident zmenil po nedávnej razii FBI v byte a kanceláriách jeho osobného právnika Michaela Cohena. Akcia vraj Trumpom "hlboko otriasla".

18.04.2018 16:59
debata (2)

Trump dal v minulosti niekoľkokrát najavo ochotu s Muellerom hovoriť. Naposledy tento rok v januári vyhlásil, že je pripravený pred vyšetrovateľom vypovedať. „Vlastne sa na to teším. Urobil by som to pod prísahou,“ povedal vtedy prezident. Jeho právnici ho však pred takýmto krokom varovali, údajne s ohľadom na nebezpečenstvo, že sa prostorekosťou a neuváženými výrokmi dostane do problémov.

Trumpa podľa denníka The Washington Post pobúrila akcia agentov FBI, ktorí pred desiatimi dňami zabavili v Cohenovom byte a v jeho kancelárii stohy dokumentov. Chcú v nich nájsť informácie súvisiace s obvinením advokáta z nelegálnych obchodných praktík. V Bielom dome podľa médií zavládla obava, že medzi dokladmi sa nájdu aj citlivé informácie o údajnej zápletke ženatého Trumpa s pornoherečkou Stormy Daniels, prípadne o možných kontaktoch Trumpovho volebného štábu s Ruskom.

Biely dom podľa denníka The Washington Post po razii u Cohena začal hľadať nových právnikov. Advokátov Tyea Cobbu a Jayea Sekulowa by možno už koncom tohto týždňa mohol nahradiť niekto ďalší. Tím je síce stále prístupný kontaktom s Muellerom, schôdzka špeciálneho vyšetrovateľa priamo s prezidentom je ale menej pravdepodobná. Svoje názory však Trump často mení, upozornil denník.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #The Washington Post #Donald Trump #Robert Mueller #špeciálny vyšetrovateľ FBI #ruský zásah do prezidentských volieb v USA