Taliani pátrajú po bossovi Cosa Nostry, zatkli 22 domnelých mafiánov

Dvadsaťdva domnelých sicílskych mafiánov zatkla vo štvrtok talianska polícia počas operácie zameranej na dolapenie Mattea Messinu Denara, jedného z najhľadanejších mafiánskych bossov v Taliansku na úteku.

19.04.2018 12:19
debata
Policajtka ukazuje fotku mafiánskeho bossa... Foto: Reuters
Mafia, taliansko, Denaro Policajtka ukazuje fotku mafiánskeho bossa Mattea Messina Denara na policajnom riaditeľstve v Palerme. Snímka pochádza z roku 2007.

Razie vykonala polícia v provincii Trapani ležiacej na západe Sicílie. Zamerala sa na sieť osôb, ktorá v súčasnosti 55-ročnému Denarovi pomáhala pri úteku.

Pri zásahu zatkla aj dvoch švagrov tohto bossa Cosa Nostry. Polícia v tejto súvislosti podľa agentúry AP uviedla, že jej cieľom je zločinecké organizácie postupne zbaviť moci a ochromiť ich ekonomické zdroje.

Denaro, ktorý je na úteku už od roku 1993, je považovaný za pravdepodobného nástupcu tzv. bossa bossov Salvatoreho „Tota“ Riinu, ktorý zomrel vlani vo väzenskej nemocnici v meste Parma, kde si odpykával 26 doživotných trestov.

Riina patril takmer dve desaťročia medzi najbrutálnejších a najobávanejších „krstných otcov“ sicílskej mafie, pričom sa mu pripisovala zodpovednosť za viac ako 150 nájomných vráž­d.

Samotnému Denarovi sa podľa agentúry APA pripisuje viac ako 50 vrážd, z ktorých prvú mal spáchať vo veku 18 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #mafia #Sicília