Americkí demokrati vo veľkom žalujú: Rusko, WikiLeaks aj Trumpov štáb

Americká Demokratická strana podala žalobu na Rusko, na volebný štáb Donalda Trumpa a na server WikiLeaks pre podozrenie z konšpirácie proti prezidentským voľbám v USA v roku 2016. Oznámil to dnes denník The Washington Post s odvolaním sa na súdne spisy.

20.04.2018 18:40
debata (35)

Podľa žaloby podanej na manhattanskom súde sa čelní predstavitelia Trumpovej volebnej kampane sprisahali s ruskou vládou a s ruskou vojenskou rozviedkou s cieľom poškodiť demokratickú prezidentskú kandidátku Hillary Clintonovú a hackerským útokom na počítače demokratov ovplyvniť voľby v prospech Trumpa.

Členovia Trumpovho volebného štábu a jeho blízki poradcovia sa podľa žaloby dohodli s ruskými agentmi na tom, že s využitím nelegálnych prostriedkov podporí Trumpovu kandidatúru. Volebný štáb terajšieho amerického prezidenta podľa Demokratickej strany v roku 2916 „škodoradostne privítal ruskú pomoc“ vo volebnej kampani.

V žalobe sa podľa agentúry Reuters okrem iných objavujú aj mená Donalda Trumpa mladšieho, prezidentovho spoločníka Rogerta Stonea a Trumpovho zaťa Jareda Kushnera.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Wikileaks #Rusko #USA #Donald Trump #americké prezidentské voľby #zasahovanie do volieb