Pri vážnej nehode v KĽDR zahynulo 36 ľudí vrátane 32 čínskych turistov

Pri dopravnej nehode v Severnej Kórei zomrelo 32 čínskych občanov a štyria Severokórejčania. V pondelok o tom informovalo čínske ministerstvo zahraničia. Hovorca rezortu Lu Kchang zároveň potvrdil informáciu, že incident sa stal v nedeľu v noci v provincii Severné Hwanghe, ktorá sa nachádza južne od hlavného mesta Pchjongjang.

23.04.2018 07:51 , aktualizované: 10:12
debata

K nehode došlo v severokórejskej provincii Severné Hwanghe južne od metropoly Pchongjang, uviedol v stanovisku čínsky rezort diplomacie. Podrobnosti o počte obetí neboli podľa agentúry AP bezprostredne známe. Čínski diplomati pricestovali do Pchjongjangu a ich stanovisko sa očakáva neskôr.

Čínska štátna televízia CCTV odvysielala zábery zničeného vraku autobusu. Na záberoch bola tma a bolo vidieť, že prší. Na mieste zasahovali záchranné vozidlá a zranených ošetrovali v nemocnici.

Čína a Severná Kórea majú dlhú spoločnú hranicu a Peking je zároveň najväčším obchodným partnerom Pchjongjangu, aj keď obchod medzi oboma krajinami klesol v dôsledku sankcií OSN o približne 90 percent, pripomína AP.

Čínski turisti tvoria najväčšiu časť návštevníkov v susednej izolovanej komunistickej krajine. Často vzdávajú úctu na miestach spojených s čínskou vojenskou intervenciou v kórejskej vojne v rokoch 1950–53.

debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #KĽDR #Severná Kórea #nehoda