Dánsky vynálezca Madsen dostal za vraždu novinárky doživotný trest

Dánskeho vynálezcu Petra Madsena odsúdili za vraždu švédskej novinárky Kim Wallovej na doživotie. V stredu o tom rozhodol súd v Kodani, informovala agentúra DPA.

25.04.2018 13:23 , aktualizované: 13:46
Dánsko Madsen ponorka novinárka doživotie Foto: ,
Novinári čakajú pred súdom v Kodani, kde dánskeho vynálezcu Petra Madsena odsúdili za vraždu švédskej novinárky Kim Wallovej na doživotie.
debata

Verdikt vyniesol v stredu mestský súd v Kodani. Ako uviedla sudkyňa Anette Burköová, spoločne s dvoma porotcami sa zhodli na tom, že Wallovej smrť bola vraždou, pretože Madsen neposkytol „dôveryhodné“ vysvetlenie.

Madsen si rozsudok vypočul stojac v tichosti. Jeho obhajca následne oznámil, že proti verdiktu podá odvolanie.

Štyridsaťsedemročný Madsen vraždu popiera. Wallová podľa neho zomrela na ponorke nešťastnou náhodou. To, že jej telo rozštvrtil a oddelené časti zabalené v plastových vreciach následne pohádzal do mora, však pripustil.

Wallová navštívila 10. augusta 2017 Madsena na jeho podomácky vyrobenej ponorke, aby s ním urobila rozhovor. O deň neskôr sa ponorka potopila v zálive Köge ležiacom juhozápadne od Kodane.

Telo 30-ročnej novinárky sa nenašlo, po viac ako desiatich dňoch však vylovili z mora pri dánskom pobreží jej trup, od ktorého boli úmyselne oddelené hlava a končatiny. Neskôr sa podarilo nájsť i ďalšie časti tela, na ktorom sa bolo 15 bodných rán.

debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #doživotie #Peter Madsen