Nemecká polícia rozbila medzinárodnú sieť obchodníkov s drogami

Nemeckej polícii sa podarilo rozbiť medzinárodnú sieť obchodníkov s drogami, ktorá využívala ako kuriérov hlavne osoby zo spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko a ktorej šéfom bol zrejme Nemec iránskeho pôvodu. Informoval o tom v piatok Západonemecký rozhlas (WDR) s odvolaním sa na príslušný krajinský kriminálny úrad so sídlom v Düsseldorfe.

27.04.2018 23:18
debata (4)

Kuriéri, ktorí mali celosvetovú pôsobnosť, prepravovali tvrdé drogy vrátane kokaínu, metamfetamínu a ópia z Nemecka do Austrálie, Japonska či USA. Za odmenu mali títo zväčša sociálne slabší občania prisľúbenú údajne krátku bezplatnú dovolenku.

V kauze je aktuálne 40 podozrivých, osem z nich sedí vo vyšetrovacej väzbe.

Niektorých z dôvodne podozrivých mužov a žien vo veku od 22 do 49 rokov zadržali až v Austrálii a Japonsku, a to za spolupráce s tamojšími bezpečnostnými zložkami.

Medzinárodné vyšetrovanie prípadu prebieha už od leta minulého roka a podieľali sa na ňom nielen nemecký Spolkový kriminálny úrad, ale aj austrálska federálna polícia a japonskí colníci.

Už v marci 2018 došlo pri rozsiahlej razii vo viacerých mestách Severného Porýnia-Vestfálska k zaisteniu asi 400 000 eur v hotovosti a zhabaniu 71 kg drog.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #kuriéri #Severné Porýnie-Vestfálsko #nemecká polícia #obchodníci s drogami #medzinárodná sieť