V Baku horela budova, z ktorej mal byť Trumpov hotel

Hasiči v azerbajdžanskom hlavnom meste Baku zasahovali v sobotu pri požiari 33-poschodovej budovy, v ktorej sa mal podľa pôvodných plánov nachádzať hotel nesúci značku súčasného amerického prezidenta Donalda Trumpa.

28.04.2018 23:16
Azerbajdžan Baku požiar hotel budova Foto: ,
Hasiči zasahujú v Baku počas požiaru 33-poschodovej budovy, v ktorej sa mal podľa pôvodných plánov nachádzať hotel nesúci značku súčasného amerického prezidenta Donalda Trumpa.
debata (1)

Oheň sa podarilo uhasiť, pričom neboli hlásené nijaké zranenia a samotná budova sa zvonka nezdala byť vážnejšie poškodená, informovala agentúra AP.

Príčina požiaru zatiaľ nie je známa, vzhľadom na význam budovy však na miesto prišiel i azerbajdžanský minister pre mimoriadne situácie Kamalladin Heydarov. Jeho rezort uviedol, že požiar vznikol na 18. poschodí a trval tri hodiny.

Trumpova organizácia zrušila licenčnú dohodu pre plánovaný hotel v Baku ešte v decembri 2016, jeden mesiac po zvolení Trumpa za prezidenta Spojených štátov. Zámer umiestniť do budovy namiesto hotela firemné centrum sa zatiaľ nepodarilo realizovať.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Azerbajdžan #Baku #Donald Trump