Indické znásilnené dievčatko prehralo po týždni boj o život

Šesťročné indické dievčatko, ktoré pred týždňom 23-ročný muž znásilnil a škrtil v škole, prehralo v nedeľu svoj boj o život. Informovala o tom v pondelok agentúra AP s odvolaním sa indické úrady.

30.04.2018 12:38
debata

Dievča našli v bezvedomí 21. apríla v škole v okrese Katak v štáte Urísa so zraneniami hlavy a genitálií a so známkami škrtenia na hrdle. Polícia podozrivého páchateľa zadržala.

Podľa predbežného vyšetrovania muž vlákal dievča do priestorov školy, keď si išla kupovať keksy. „Zdá, že po tom, ako ju v priestoroch školy znásilnil, pokúsil sa ju uškrtiť,“ uviedol jeden z predstaviteľov polície.

V nemocnici v meste Katak sa ju snažil zachrániť tím špecialistov, ale v nedeľu zomrela na zástavu srdca. Jej sestra požaduje rýchly súdny proces a trest smrti pre páchateľa.

Agentúra DPA pripomína, že nedávne prípady znásilnení mladých dievčat v Indii vyvolali hnev širokej verejnosti. Indická federálna vláda nedávno schválila prísne tresty za sexuálne násilie voči deťom vrátane trestu smrti pre páchateľov znásilnení dievčat mladších ako 12 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #India #znásilnenie #škrtenie