Severom Francúzska otriasla brutálna vražda 13-ročného dievčaťa

Severom Francúzska otriasla smrť 13-ročnej Angélique, ktorej telo v noci zo soboty na nedeľu našli nahé a so známkami škrtenia na lesnej ceste neďaleko jej bydliska v obci Wambrechies.

30.04.2018 17:18
debata (12)
Obec Wambrechies, neďaleko ktorej sa našlo telo dievčaťa

K vražde dievčaťa a pokusu znásilniť ju sa priznal 45-ročný muž, ktorý bol podľa informácií francúzskych médií uznaný vinným zo znásilnenia už v roku 1996. Jeho susedia o tom nevedeli, hoci bol tento otec rodiny na celoštátnom zozname sexuálnych delikventov.

Angélique naposledy videli živú v stredu popoludní v parku a prokuratúra mesta Lille uviedla, že jeden zo svedkov ju odtiaľ videl „odchádzať s mužom, ktorého zrejme poznala“. V sobotu polícia zadržala 45-ročného podozrivého a ten ju doviedol na miesto, kde sa tela dievčaťa zbavil: na lesnú cestu pri dedine Quesnoy-sur-Deule asi päť kilometrov od jej bydliska.

Zrejmý páchateľ zločinu, médiami identifikovaný ako David R., podľa denníka La Voix du Nord býval v rovnakej štvrti ako rodičia zavraždenej. Otec dvoch detí sa priznal, že Angélique odviedol do svojho domu, kde sa ju pokúsil znásilniť. Dievča sa ale bránilo a muž ju nakoniec podľa všetkého uškrtil. Na výsledky pitvy sa ešte čaká.

Francúzske médiá zaplnili správy o minulosti pravdepodobného páchateľa. Podľa informácií denníka Le Parisien vo veku 20 rokov znásilnil 13-ročné dievča v La Madeleine na okraji Lille a o dva roky neskôr ho odsúdili za trojicu činov vrátane znásilnenia. Dostal deväťročný trest, prepustili ho však už po piatich rokoch v roku 2000.

„Je nepochopiteľné mať za obyvateľa sexuálneho delikventa bez toho, aby o tom niekto bol informovaný,“ povedal námestník starostu Wambrechies Michel Sas. Davida R. bol v roku 2005 zapísali do databázy páchateľov sexuálnych prečinov, tá však neslúži na informovanie verejnosti, uviedol denník Le Monde.

Radnica Wambrechies na pamiatku Angélique plánuje v utorok usporiadať pietny pochod.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #vražda #sexuálne násilie #násilie na deťoch