Britskí labouristi zo strany dočasne vylúčili Corbynovho kritika

Poslanca britskej opozičnej Labouristickej strany Johna Woodcocka, kritika lídra labouristov Jeremyho Corbyna, dočasne v pondelok vylúčili zo strany.

01.05.2018 09:35
Corbyn Foto: ,
Líder britských labouristov Jeremy Corbyn.
debata

K tomuto kroku došlo po tom, ako sa počas víkendu objavili správy o tom, že Woodcock sa mal v minulosti dopustiť sexuálneho obťažovania. Informovala o tom v pondelok spravodajská televízia Sky News s tým, že dôvod jeho dočasného vylúčenia zo strany však nebol potvrdený.

Podľa britského denníka Mirror mal Woodcock údajne v rokoch 2014–2016 posielať nevhodné textové správy a e-maily bývalej asistentke.

Labouristom malo byť obvinenie voči nemu predložené vlani v decembri. Woodcockovi v súvislosti s týmto obvinením nariadili, aby sa dostavil pred disciplinárny výbor strany.

Woodcock obvinenie popiera. „S obvinením nesúhlasím, ale chápem, že sťažnosť musí byť starostlivo a spravodlivo vyšetrená,“ povedal na margo prebiehajúceho vyšetrovania.

Hovorkyňa labouristov uviedla, že „John Woodcock je až do vyšetrenia daného prípadu zo strany dočasne vylúčený“. Bližšie informácie k prípadu odmietla uviesť.

Woodcock v minulosti kritizoval Corbyna za to, že sa viac nesnažil vyriešiť problém straníckeho antisemitizmu a tiež za to, že nebol schopný jednoznačne odsúdiť Rusko po útoku nervovým plynom v anglickom Salisbury.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #labouristi #Jeremy Corbyn