V Kašmíre sa opäť bojuje, zrážky majú ďalších ranených civilistov

Mnoho ľudí utrpelo zranenia pri intenzívnych ozbrojených zrážkach v Indiou kontrolovanej oblasti Džammú a Kašmír, kde vládne jednotky zvádzali v nedeľu v jednej dedine boje so skupinou vzbúrencov. Informuje o tom agentúra AP.

06.05.2018 09:59
India, Kašmír Foto:
Vzbúrenci hádžu kamene na indických vojakov.
debata (2)

Stovky dedinčanov hádzali na indických vojakov kamene v snahe pomôcť povstalcom, ktorí boli uväznení v obytnom dome. Incident sa odohral neďaleko mesta Šópiján.

Zásahové jednotky polície a vojaci dedinu obkolesili po tom, čo dostali upozornenie od špionážnej služby, že sa tam skrývajú najmenej traja militanti.

Do boja medzi vojakmi a povstalcami sa pokúsili zapojiť aj dedinčania, tých sa však z miesta ozbrojenej zrážky snažili vojaci odohnať slzotvorným plynom a streľbou brokmi. Zranilo sa pritom najmenej 14 civilistov, jeden z nich aj vážne.

Administratívna oblasť Džammú a Kašmír je rozdelená medzi Indiu a Pakistan, ale obe krajiny si robia nárok na celý tento región. Pomerne často tam dochádza aj k cezhraničným prestrelkám a iným ozbrojeným konfliktom. Kašmírski povstalci bojujú proti indickej nadvláde už od roku 1989.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #povstalci #India #kašmír