Deň víťazstva sa blíži. V Moskve sa konala generálka pred tradičnou prehliadkou

V Moskve a Petrohrade sa v nedeľu konali generálne skúšky pred vojenskými prehliadkami, ktoré sa v týchto mestách uskutočnia 9. mája na počesť 73. výročia nad fašizmom.

06.05.2018 17:08
Moskva, prehliadka Foto: ,
Ruské vojenské helikoptéry letia nad Červeným námestím a Kremľom v Moskve pred vojenskou prehliadkou pri príležitosti výročia konca druhej svetovej vojny.
debata (260)

Ako spresnila agentúra Interfax, po Červenom námestí prešli v nedeľu len príslušníci pechoty a pozemná bojová technika. Lietadlá sa generálky zúčastnili len v sobotu, v nedeľu sa kvôli nízkej oblačnosti nad Moskvou do vzduchu nedostali.

Ministerstvo obrany spresnilo, že na Červenom námestí už počas skúšky defilovala najmodernejšia bojová technika vrátane bojového vozidla na podporu tankov Terminator, multifunkčného robotického odmínovacieho vozidla Uran-6 a multifunkčného robotického systému Uran-9 patriaceho do kategórie pozemných bojových bezposádkových vozidiel.

Ruské vojenské helikoptéry letia nad Červeným...
Generálna skúška pred vojenskou prehliadkou v...
+6Generálna skúška pred vojenskou prehliadkou v...

Rezort obrany dodal, že bojová technika, ktorá sa predstaví na vojenskej prehliadke v Deň víťazstva, sa v bojových podmienkach testovala v Sýrii.

Nad Červeným námestím preletí 0. mája aj niekoľko strojov piatej generácie stíhacích lietadiel Su-57, ale i nový dron Korsar, či hypersonický raketový komplex Kinžal.

Podľa agentúry Interfax sa na vojenskej prehliadke 9. mája zúčastní 13-tisíc príslušníkov ruských ozbrojených síl, pričom do jej letovej časti sa zapojí 73 strojov – podľa počtu rokov, ktoré uplynuli od roku 1945.

260 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Rusko #armáda #prehliadka #nacizmus #Deň víťazstva nad fašizmom