Merkelová sa v Rusku stretne s Putinom, ten potom navštívi Rakúsko

Nemecká kancelárka Angela Merkelová sa 18. mája v ruskom Soči stretne so šéfom Kremľa Vladimirom Putinom. O návšteve Merkelovej krátko po dnešnej Putinovej inaugurácii informoval hlavný kremeľský zahraničnopolitický poradca Jurij Ušakov.

07.05.2018 15:01
debata (34)

Ten zároveň uviedol, že Putin 5. júna navštívi Rakúsko. „Ide o jednodňovú pracovnú návštevu, počas ktorej sa (Putin) stretne s rakúskym prezidentom Alexandrom Van der Bellenom,“ uviedol hovorca rakúskej prezidentskej kancelárie Reinhard Pickle-Herk.

Plánovanú schôdzku Merkelovej s Putinom v čiernomorskom letovisku Soči už potvrdila hovorkyňa nemeckej vlády. Merkelová bola naposledy v Rusku začiatkom vlaňajšieho mája, tiež vtedy rokovala so šéfom Kremľa v Soči.

Vzťahy medzi Ruskom a Nemeckom sú napäté kvôli úlohe Moskvy v ukrajinskom konflikte a vo vojne v Sýrii a nanovo aj pre otravu niekdajšieho agenta ruskej vojenskej rozviedky a neskoršieho spolupracovníka britskej tajnej služby Sergeja Skripaľa a jeho dcéry v Anglicku. Západ z otravy podozrieva Rusko.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Angela Merkelová #Soči #Vladimir Putin #stretnutie #Jurij Ušakov