Zavraždenou z Neziderského jazera je maďarská občianka

Informácia občanov pomohla vyšetrovateľom napokon objasniť identitu zavraždenej ženy, ktorej rozkúskované telo sa našlo v apríli v Neziderskom jazere neďaleko mestečka Rust v rakúskej spolkovej krajine Burgenland.

07.05.2018 17:55
debata

Ako uviedla hovorkyňa prokuratúry v Eisenstadte Verena Strnadová, obeťou hrdelného zločinu, ku ktorému sa priznal už uväznený Viedenčan Alfred U., sa stala maďarská občianka narodená v roku 1988.

Rakúska polícia zverejnila v uplynulých dňoch identikit obete brutálnej vraždy. Spomínaný Viedenčan totiž údajne poznal iba domnelé meno obete, ktoré podľa rakúskych médií znie Beata a za ktorým sa mala skrývať podľa ich pôvodných informácií slovenská prostitútka pôsobiaca v rakúskom hlavnom meste.

Podľa slov obhajkyne muž prostitútku uškrtil vo Viedni v panike, keď sa ich stretnutie „vymklo spod kontroly“. Ešte v ten istý deň údajne telo rozštvrtil a odviezol do Rustu na západnom pobreží Neziderského jazera, kde nahádzal jednotlivé časti do vody z motorového člna.

Otázkou, ktorou sa rakúske médiá zaoberali v ostatných dňoch, zostáva, prečo muž odsúdený v minulosti právoplatne za trestné činy násilného charakteru predčasne putoval na slobodu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Neziderské jazero