Srbský prezident Vučič bude prvým hosťom Putina po inaugurácii

Staronový ruský prezident Vladimir Putin prijme už deň po pondelkovej inaugurácii v Moskve prvú zahraničnú hlavu štátu v novom funkčnom období, ktorou bude najvyšší srbský predstaviteľ Aleksandar Vučič.

07.05.2018 20:09
Aleksandar Vučič Foto: ,
Aleksandar Vučič.
debata (54)

Prezident postjuhoslovanskej republiky to označil v pondelok vo vysielaní srbskej verejnoprávnej televízie RTS za veľkú poctu pre Srbsko. Jeho krajina podľa Vučičových slov ukázala, že je spoľahlivým a korektným partnerom, ktorý pri výskyte problémov nebodá nožom do chrbta.

Srbsko by nemalo zabúdať, že jeho postoje Moskva vždy podporila, pripomenul prezident Vučič s ohľadom na problematiku Kosova, niekdajšiu provinciu krajiny, ktorej jednostranné vyhlásenie nezávislosti Belehrad i Moskva naďalej odmietajú uznať podobne ako ďalšie krajiny vrátane Slovenska.

Hosť z Belehradu sa v stredu v Moskve zúčastní na tradičnej vojenskej prehliadke pri príležitosti Dňa víťazstva. Vučič v tejto súvislosti naznačil, že bude na tomto podujatí jediným zahraničným hosťom popri izraelskom premiérovi Benjamninovi Netanjahuovi.

54 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Aleksandar Vučič