V Podgorici postrelili investigatívnu novinárku Oliveru Lakičovú

Neznámy páchateľ postrelil v utorok večer v čiernohorskej metropole Podgorica investigatívnu novinárku Oliveru Lakičovú, ktorá sa dlhodobo venuje korupcii v štátnej správe. Informovala o tom v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

09.05.2018 06:30 , aktualizované: 14:20
Čierna hora postrelenie novinárky miesto činu Foto: ,
Policajný vyšetrovateľ obhliada miesto streľby, pri ktorej neznámy páchateľ zranil novinárku Oliveru Lakičovú.
debata (34)

Čiernohorská štátna televízia RTCG uviedla, že k streľbe na Lakičovú (49) došlo v utorok okolo 21.00 h pred jej domom v Podgorici, pričom novinárka utrpela strelné poranenie pravej dolnej končatiny a nie je v ohrození života.

Polícia v Podgorici pátra v súvislosti s prípadom po troch podozrivých mužoch, avšak doposiaľ zverejnila popis len jedného z nich. K pravdepodobnému motívu činu sa polícia odmietla vyjadriť.

Lakičová je dlhoročnou redaktorkou denníka Vijesti kritizujúceho najmä súčasného čiernohorského prezidenta a bývalého premiéra Mila Djukanoviča.

Lakičová sa obeťou útoku stala už v roku 2012, keď ju fyzicky napadol muž, ktorého polícia neskôr zadržala. Vzhľadom na výhražné odkazy, ktoré novinárka v súvislosti so svojou prácou dostávala, žila takmer tri roky pod policajnou ochranou.

V Podgorici sa protestovalo

Stovky ľudí protestovali v Čiernej Hore po tom, čo neznámi útočníci postrelili investigatívnu novinárku Oliveru Lakičovú.

Ako informovala agentúra AP, zhromaždenie zvolali médiá a ľudskoprávne skupiny, ktoré žiadajú úrady nájsť útočníkov. Zhromaždenie sa konalo pred budovou čiernohorskej vlády v hlavnom meste Podgorica a demonštranti mali transparenty s nápismi „Stop násiliu“ alebo „Za život bez strachu“.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Čierna Hora #sloboda prejavu