Nemeckí kriminalisti našli zavraždené ženy, hovoria o hrdelných zločinoch

Kriminalisti v dvoch nemeckých veľkomestách, hlavnom meste Berlín a Frankfurte nad Mohanom, vyšetrujú od stredy zrejme nové kauzy hrdelných zločinov.

09.05.2018 20:24
debata (45)

Psíčkar našiel v stredu ráno v najväčšom frankfurtskom parku Niddapark mŕtvolu skrvavenej neznámej ženy s bodným zranením na hornej končatine. Polícia už po prvej obhliadke miesta činu konštatovala, že ide zrejme o obeť násilného trestného činu.

Ani hodiny po náleze tela však nie je známa identita obete, u ktorej sa nenašli žiadne osobné predmety.

Od poludňajších hodín je však zrejmé, že mŕtva mala okolo 20 rokov, merala 167 cm a vážila asi 56 kg, blond vlasy mala zviazané do chvosta a bola riadne odetá v nohaviciach, tričku a športovej obuvi čiernej farby.

Polícia prehľadala okolie miesta nálezu, a to s využitím psovodov i kovových detektorov. Zo vzduchu pomáhala posádka policajného vrtuľníka.

Viac svetla do prípadu by mala vniesť nariadená súdna pitva. Informoval o tom Hesenský rozhlas i tlačová agentúra DPA.

V Berlíne sa zrejme obeťou vraždy stala 80-ročná seniorka. Jej telo našiel v rodinnom dome vo štvrti Kaulsdorf v stredu popoludní príbuzný.

Aj v tomto prípade policajti už po prvej obhliadke miesta činu dospeli k záveru, že tu došlo k hrdelnému zločinu. Informovalo tom internetové vydanie denníka Bild. Vyšetrovanie prípadu prevzali špecialisti na vraždy z berlínskeho Krajinského kriminálneho úradu.

Viac podrobností neposkytli policajné zložky ani redakcia internetového serveru RBB24.de.

45 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #vraždy #Berlín #Frankfurt nad Mohanom