Protest proti Andrejovi Babišovi a komunistom v Prahe narušili priaznivci Putina

V centre Prahy sa v stredu podvečer zišli odporcovia českého premiéra v demisii Andreja Babiša a podielu extrémistov a komunistov vo vláde. Záver ich protestu narušili podporovatelia Ruska, ktorí tesne pred začatím plánovaného pochodu cez Prahu prišli na protest v niekoľkých autách s ruskými nápismi a vlajkami ruského prezidenta či Ukrajiny.

10.05.2018 08:03
debata (21)

Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz s tým, že situáciu musela upokojovať polícia.

Kolóna niekoľkých vozov s ruskými nápismi a vlajkami dorazila na Václavské námestie v okamihu, keď sa dav demonštrantov vydával na plánovaný pochod centrom Prahy. To vyvolalo rozruch a polícia musela riešiť niekoľko potýčok.

Polícii a organizátorom sa napokon situáciu podarilo upokojiť, policajti museli automobilom uvoľniť z davu cestu von. Ľudia sa potom vydali na plánovaný sprievod. Akciu ukončili spevom českej hymny krátko po 21.00 h.

Potýčke predchádzal viac než hodinový program, počas ktorého si desiatky až stovky ľudí s transparentmi namierenými proti premiérovi v demisii Andrejovi Babišovi a jeho vláde vypočuli prejavy a hudobné vystúpenia pozvaných hostí.

Hlavným cieľom organizátorov je požiadavka, aby Babiš opustil funkciu premiéra.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #protest #Andrej Babiš #Vladimir Putin #KSČM