Austrálska polícia našla sedem zastrelených ľudí vrátane štyroch detí

Polícia na juhozápade Austrálie našla telá siedmich zastrelených ľudí vrátane štyroch detí. Pátranie po páchateľovi polícia nevyhlásila, čo podľa austrálskych médií naznačuje, že vyšetrovatelia prípad považujú za vraždy s následnou samovraždou.

11.05.2018 06:15
debata (4)

Krviprelievanie sa stalo v obci Osmington neďaleko mesta Margaret River v austrálskom štáte Západná Austrália. Na incident dostala polícia telefonické upozornenie.

„Môžem to popísať len ako desivú udalosť,“ citovala agentúra Reuters šéfa Západoaustrálskej polície Chrisa Dawsona. „(Telá) vykazujú známky strelných poranení. Nechcem uvádzať ďalšie podrobnosti s výnimkou toho, že na mieste sme našli dve strelné zbrane,“ dodal Dawson s tým, že verejnosti žiadne nebezpečenstvo nehrozí.

Médiá udalosť považujú za najhorší strelecký masaker v Austrálii od roku 1996, keď v Tasmánii strelec Martin Bryant zabil 35 ľudí a ďalších 23 zranil. Austrálska vláda následne prikročila k tvrdým opatreniam, aby podobným incidentom zabránila. V rámci výkupu a konfiškácie získala z rúk verejnosti okolo milión pušiek a pištolí a zároveň sprísnila podmienky pre nákup zbraní. Bryanta odsúdili na doživotie bez možnosti podmienečného prepustenia.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Austrália #zločin #vraždy