Na východe Ukrajiny zomreli pri ostreľovaní ďalší nevinní civilisti

Otec, matka a trinásťročný syn prišli o život pri ostreľovaní východoukrajinskej dediny Trojicke pri Luhansku proruskými separatistami. Oznámila to dnes agentúra Interfax-Ukrajina. Starosta Donecka, bašty separatistov, naopak informoval, že ukrajinské ostreľovanie zranilo v noci na dnes troch civilistov na okraji mesta Horlivka.

18.05.2018 10:53
debata (14)

„Strašné nešťastie v dedine Trojicke: ostreľovali domy miestnych obyvateľov a zabili 13-ročného chlapca a jeho otca, ťažko ranili matku,“ uviedol šéf miestnych úradov Pavlo Žebrivskyj. Neskôr dodal, že zranená žena dnes ráno zomrela v nemocnici. „V noci začalo ostreľovanie a všetci sa schovali v pivnici, kde sedeli dlhé hodiny. Keď si mysleli, že nebezpečenstvo sa pominulo, vyšli von a vtom nečakane priletel posledný granát,“ vykreslil okolnosti nešťastia, ktoré ukrajinská polícia vyšetruje ako teroristický čin. Zabitý muž mal 39 rokov, jeho žena 36, dodalo policajné komuniké.

Podľa armádneho velenia prestrelky medzi vojakmi a separatistami pokračovali v uplynulých 24 hodinách po celej línii frontu v Donbasu, sedem vojakov bolo zranených. Vojaci podľa armádnej rozviedky vraj naopak zabili šesť „okupantov“ a jedného zranili.

Kyjev a Západ obviňujú Rusko z bojov v Donbase, Moskva to popiera. Konflikt v Donbase si od jari 2014 vyžiadal viac ako 10 000 obetí na životoch.

Ruské médiá dnes informujú, že ukrajinská strela v bojoch o priemyselnú zónu mesta Avdijivka pri Donecku zabila veliteľa „medzinárodnej brigády“ Olega Mamijeva, ktorý po boku separatistov bojoval ako dobrovoľník. Pochovaný má byť vo vlasti, teda v Severnom Osetsku, ktoré je súčasťou Ruska, uviedol internetový denník Gazeta.ru.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Luhansk #proruskí separatisti #ostreľovanie