Strelec v texaskej škole v zabil desať ľudí, zbraň držal 17-ročný tínedžer

Na desať mŕtvych, väčšinou študentov, stúpol počet obetí piatkovej streľby na strednej škole v texaskom meste Santa Fe. Desať ďalších osôb je zranených. S odvolaním sa na vyhlásenie guvernéra Texasu o tom informovala agentúra DPA.

18.05.2018 17:19 , aktualizované: 23:32
School Shooting-Texas Foto:
Na snímke, ktorú vydali policajné orgány, vidno okolie školy v texasskom Santa Fe, kde v piatok 18. mája 2018 nahlásili aktívneho strelca.
debata (74)
Guvernér Greg Abbott označil streľbu za „jeden z najohavnejších útokov, aké sme v dejinách škôl v Texase kedy videli“. Zároveň uviedol, že plánuje uskutočniť diskusie so študentmi, rodičmi, políciou a s majiteľmi zbraní, zamerané na okamžité hľadanie riešení, ktoré by zabránili takýmto tragédiám v budúcnosti.

Polícia identifikovala strelca ako 17-ročného študenta Dimitriosa Pagourtzisa. Okrem neho zadržala i ďalšieho podozrivého študenta školy, ktorého meno zatiaľ polícia nezverejnila.

Streľba sa odohrala okolo 08.00 h miestneho času (15.00 h SELČ), krátko po začiatku vyučovania. Agentúra AP uviedla, že strelec, ktorý je v súčasnosti vo väzbe, spustil paľbu z brokovnice a revolvera, pričom mal pri sebe i výbušné zariadenia, vrátane molotovho koktailu. Tie sa našli priamo v škole a v jej blízkom okolí, povedal texaský guvernér, ktorého citovala AP.

Stredná škola v Santa Fe leží približne 48 kilometrov východne od Houstonu. Útok je treťou streľbou na americkej škole za posledných sedem dní a 22. takouto streľbou od začiatku roka, uviedla televízia CNN.

74 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #streľba #Texas #úmrtia