Po páde lietadla v Havane zahynulo 110 ľudí, traja preživší sú v kritickom stave

Pri piatkovej nehode lietadla, ktoré sa zrútilo po štarte z letiska v kubánskej metropole Havana, zahynulo 110 ľudí.

18.05.2018 19:21 , aktualizované: 20.05.2018 08:59
Kuba Havana lietadlo nehoda Foto: ,
Záchranné zložky zasahujú po páde lietadla typu Boeing 737 kubánskych aerolínií Cubana de Aviación, ktoré sa zrútilo po štarte z letiska v Havane.
debata (15)

Prežili len tri kubánske ženy, ktorých stav je kritický, informoval v sobotu kubánsky minister dopravy Adel Yzquierdo Rodriguez.

Podľa neho bolo na palube stroja typu Boeing 737, ktorý prevádzkovali kubánske aerolínie Cubana de Aviación, 102 Kubáncov, traja turisti, dvaja cudzinci a šesť členov posádky z Mexika. Dodal, že medzi obeťami je päť detí.

Podľa úradov jednu čiernu skrinku z lietadla už našli.

Kubánska rada pre cirkvi uviedla, že medzi mŕtvymi je aj 20 kňazov z evanjelickej cirkvi. Úrady predtým informovali, že v lietadle sa nachádzalo 110 osôb.

Havarované lietadlo mala Cubana de Aviación prenajaté od mexickej spoločnosti Aerolíneas Deamojh. Mexické ministerstvo dopravy už predtým potvrdilo, že posádka lietadla – dvaja piloti, tri letušky a jeden technik – pochádzali z Mexika.

Lietadlo sa zrútilo krátko po štarte z medzinárodného letiska v Havane z doposiaľ nezistených príčin. Smerovalo do mesta Holguín na východe Kuby. Dopadlo na maniokovú plantáž blízko vzletovej dráhy, pričom bolo ťažko poškodené a horelo.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #nehoda #Kuba