Bojová látka? Neverím, zmietol Putin zo stola britskú verziu o otrave Skripaľovcov

Ruský prezident Vladimir Putin odmietol v piatok verziu, podľa ktorej boli bývalý ruský spravodajský agent Sergej Skripaľ a jeho dcéra Julija v Británii otrávení bojovou chemickou látkou.

18.05.2018 21:52
G20-GERMANY/ Foto:
Ruský prezident Vladimir Putin.
debata (178)

V prípade pravdivosti toho, čo tvrdia „britskí kolegovia“, by bol Skripaľ „býval na mieste mŕtvy“, vyjadril sa šéf Kremľa na spoločnej tlačovej konferencii s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, s ktorou sa stretol vo svojom letnom sídle v Soči.

„Vďaka Bohu, že sa zotavil a mohol opustiť nemocnicu. Dúfam, že zostane v poriadku a zdravý,“ citovala Putinove slová radosti agentúra AP.

Nemocnica v anglickom meste Salisbury, v ktorom Sergeja Skripaľa s dcérou otrávili 4. marca, potvrdila v piatok jeho prepustenie z nemocnice. Juliju Skripaľovú prepustili už 10. apríla po tom, ako sa dostala z kritického stavu, v ktorom boli obaja hospitalizovaní.

Prípad otravy bývalého agenta a jeho dcéry vyvolal diplomatickú roztržku medzi Západom a Moskvou. Británia obvinila Rusko z útoku na Skripaľovcov s použitím nervovoparalytickej látky novičok, ktorá bola vyvinutá v bývalom Sovietskom zväze. Moskva však akúkoľvek zodpovednosť odmieta.

178 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Sergej Skripaľ #Novičok #kauza Skripaľ