Ukázali video z nehody, pri ktorej zahynulo deväť ľudí. Urobil ho vodič, ktorý sa venoval četovaniu

Rumunské webové servery zverejnili v stredu videozáznam, ktorý v utorok pri zrážke s protiidúcim nákladným autom v Maďarsku natočil sám vodič rumunského mikrobusu. Pri čelnej zrážke zahynulo všetkých deväť ľudí mikrobusu.

23.05.2018 10:43
debata (21)

Podľa maďarského spravodajského portálu borsonline.hu vodič počas riadenia vozidla četoval naživo na Facebooku. Na videozázname počuť hlasnú hudbu z auta a vidieť, ako vodič predbieha iné vozidlá, pričom sa oproti rúti nákladné auto.

Server poznamenal, že vodič očividne nestratil kontrolu nad vozidlom, avšak namiesto šoférovania sa venoval četovaniu, pričom chvíľu natáčal aj seba za volantom. Záznam poskytol médiám jeho známy.

Pri zrážke nákladného auta a mikrobusu s rumunským evidenčným číslom zomrelo v utorok podvečer pri obci Ceglédbercel sedem mužov a dve ženy.

Autá sa zrazili na 59. kilometri štátnej cesty č. 4. Vodič nákladného auta bol zranený. Polícia cestu po nehode uzatvorila. Cestujúcich museli zo zdemolovaného mikrobusu vytiahnuť hasiči.

Vo vozidle bolo sedem mužov a dve ženy. Starosta dediny Mica potvrdil, že najmenej štyri obete pochádzali z tejto dediny a cestovali domov zo Slovinska, kde pracovali. Prevoz tiel zaplatí ministerstvo.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #Rumunsko #mobilný telefón #video