Slovenskú opatrovateľku odsúdili na päť rokov väzenia za krádež viac ako 250 000 eur

O šperky a hotovosť v hodnote viac ako 250 000 eur pripravila svoju rakúsku klientku opatrovateľka zo Slovenska. Tridsaťročná žena sa v stredu na súde v Salzburgu k činu priznala, informovala agentúra APA. Podľa obžaloby má na svedomí prinajmenšom osem ďalších krádeží, ktorých obeťami sa stali seniori, o ktorých sa starala.

23.05.2018 15:39 , aktualizované: 16:24
debata (3)

Na päť rokov odňatia slobody nepodmienečne odsúdili v stredu v rakúskom Salzburgu 30-ročnú slovenskú opatrovateľku, ktorá sa priznala, že vlani vo februári okradla majetnú dôchodkyňu o šperky, strieborný príbor a hotovosť v celkovej hodnote 250 000 eur. Predtým jej podala privysokú dávku sedatív, ktoré viedli k seniorkinmu úmrtiu.

Doteraz bezúhonná matka osemročného dieťaťa sa za svoje činy ospravedlnila tvrdiac, že ju k nim nútil manžel. „Ukradla som tie veci, pretože ma k tomu nútil môj muž,“ uviedla Slovenka na súde a vyjadrila nad svojím činom ľútosť. Práve manžel obžalovanej a jej svokra podľa obhajoby s kradnutými predmetmi a hotovosťou zmizli nevedno kam. Na oboch je vydaný európsky zatykač.

Prokuratúra však nepredpokladá, že Slovenka chcela dôchodkyňu zabiť.

Podľa žaloby sa Slovenka dopustila od roku 2014 aj ôsmich ďalších krádeží na úkor jej zverených seniorov v rôznych častiach Rakúska, vyplýva z informácií, ktoré priniesla tlačová agentúra APA.

Slovenku, ktorá má podľa vlastných slov dlhy vo výške asi 20 000 eur, zadržali 8. augusta 2017 v spolkovej krajine Dolné Rakúsko.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #krádež #Rakúsko #šperky #Slovenka #opatrovateľské služby