V reštaurácii pri kanadskom Toronte vybuchla bomba, zranila 15 ľudí

Dvaja muži odpálili v reštaurácii pri Toronta vo štvrtok neskoro večer bombu a zranili okolo 15 ľudí. Polícia v piatok ráno zverejnila fotografiu oboch podozrivých. Podľa zdroja agentúry Reuters sa obom podarilo z miesta utiecť. K akcii sa zatiaľ nikto neprihlásil.

25.05.2018 07:50
CANADA-EXPLOSION/ Foto: ,
K výbuchu došlo v indickej reštaurácii.
debata (3)

Výbuch otriasol reštauráciou Bombay Bhel v meste Mississauga vo štvrtok po 22:30 tamojšieho času (dnes 04:30 SELČ), informovala spravodajská televízia CTV News. Dvanásť ľudí podľa nej utrpelo ľahšie zranenia, ale stav troch osôb je údajne kritický. Zranených previezli do nemocníc, tých v kritickom stave do Toronta, vzdialenom asi 20 kilometrov.

Podľa polície bola odpálená podomácky vyrobená bomba. Polícia požiadala verejnosť, aby pomohla oboch podozrivých identifikovať. Na fotografii je vidieť dve osoby, ktoré vstupujú sklenenými dverami s kapucňami na hlavách. Jedna z nich niesla nejaký predmet.

Zatiaľ nie je jasné, či explózia súvisí napríklad s islamistickým terorizmom. Tak tomu zrejme nebolo ani pri aprílovej tragédii, keď v Toronte narazil dvadsaťpäťročný Alek Minassian do chodcov, z ktorých najmenej desať zomrelo a ďalších 15 bolo zranených. Dvadsaťpäťročný študent bol obvinený z desaťnásobnej vraždy.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Kanada #výbuch bomby