Rakúsko: Polícia zadržala dvoch Slovákov podozrivých z brutálneho prepadu

Polícia v obci Parndorf v rakúskej spolkovej krajine Burgenland zadržala dvoch Slovákov, ktorí sú podozriví z brutálneho prepadu 82-ročného muža v Brombergu na území susedného Dolného Rakúska.

26.05.2018 18:21
debata (4)

Umelecký rezbár Rudolf S., ktorý je dlhoročným známym jedného zo zadržaných, utrpel pri tomto čine ťažké zranenia, informovalo v sobotu internetové vydanie regionálneho denníka Kleine Zeitung.

Násilníci prepadli uvedeného muža vo štvrtok v jeho dome, pričom postupovali „obzvlášť chladnokrvne“. Jeden z nich udrel rezbára do hlavy kladivom, zatiaľ čo druhý ho bodol nožom do krku a iba tesne minul tepnu. Ťažko zranenému Rudolfovi S. následne zapchali ústa, spútali ho a prehľadali jeho dom, aby mu vzali peniaze a cennosti. Jeden z páchateľov sa tiež odviezol autom obete k najbližšiemu bankomatu, kde vybral z jej účtu niekoľko stoviek eur.

Tým istým autom obaja lupiči ušli z miesta činu. Vozidlo s dvoma Slovákmi vo veku 39 rokov, ktorí mali pri sebe spomínané zbrane a časť lup, zastavila polícia v Parndorfe. Muži boli pod vplyvom alkoholu a po zadržaní sa k lúpežnému prepadu priznali.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #prepad