Poľskí záchranári zrejme našli v Tatrách telo hľadaného Čecha

Poľskí záchranári zrejme našli telo pol roka nezvestného českého turistu, po ktorom márne pátrali ich slovenskí kolegovia v oblasti hraničného štítu Rysy vo Vysokých Tatrách. Slovenská Horská záchranná služba (HZS) informovala s odvolaním sa na poľských kolegov, že sa na poľskej strane Rysov našli telesné pozostatky človeka, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou patria hľadanému turistovi.

26.05.2018 21:44
záchranári, tatry, hory, sneh Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Pátranie po 53-ročnom mužovi sa začalo na slovenskej strane koncom októbra minulého roka po tom, čo sa nevrátil domov. V čase jeho zmiznutia sa prehnala tatranskou oblasťou snehová víchrica a vo vyšších polohách vyčíňala dva dni.

Záchranári v spolupráci s políciou síce lokalizovali signál z jeho mobilného telefónu, ale aj napriek mobilizácii všetkých dostupných ľudí, vrátane dvoch desiatok psovodov a vrtuľníka, sa ho nájsť nepodarilo. Akonáhle sa na jar roztopil sneh, pátracie akcie sa znovu rozbehli. Na slovenskej strane sa podarilo nájsť turistov batoh. Telo, ktoré patrí s najväčšou pravdepodobnosťou jemu, potom našli za hranicou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry