V boji v Sýrii zahynuli štyria príslušníci ruskej armády

Najmenej štyria príslušníci ruskej armády zahynuli pri útoku povstalcov na východe Sýrie, informovalo v nedeľu ruské ministerstvo obrany. Boj prepukol vo východnej provincii Dajr az-Zaur po tom, čo niekoľko povstaleckých skupín zaútočilo na delostreleckú batériu sýrskych vládnych síl. Ministerstvo to dodalo vo vyhlásení, z ktorého citovala ruská štátna tlačová agentúra TASS.

27.05.2018 15:31
Syria, aleppo Foto:
Archívna snímka.
debata (78)

„Na mieste zahynuli dvaja poradcovia z ruskej armády, ktorí riadili paľbu sýrskej batérie,“ uviedlo ruské ministerstvo.

Päť ďalších ruských príslušníkov utrpelo zranenia a prepravili ich do ruskej vojenskej nemocnice. Dvaja z nich neskôr zraneniam podľahli, napísala v správe tlačová agentúra DPA.

Na boji, ktorý sa odohral v „nočných hodinách“, sa zúčastnili sýrske a ruské sily, informovalo tiež ministerstvo bez uvedenia konkrétneho dátumu. Dodalo, že v bitke prišlo o život 43 povstalcov.

Rusko je hlavným vojenským spojencom a podporovateľom sýrskeho prezidenta Bašára Asada v občianskej vojne, do ktorej je zapojených mnoho strán.

Rusko pomohlo zvrátiť priebeh vojny v prospech Asadových síl, ktoré v posledných mesiacoch zaznamenávajú územné zisky a porážajú povstalcov aj militantov, vrátane extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

78 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Sýria