Vplyvný poľský opozičný poslanec má obavy, že sa stal terčom podpaľačstva

Požiar vypukol v budove, kde býva významný poľský opozičný poslanec Krzysztof Brejza. Politik vzápätí vyjadril obavy, že sa mohol stať terčom podpaľačského útoku, informoval v nedeľu poľský denník Gazeta Wyborcza na svojej webovej stránke.

28.05.2018 08:17
debata (3)

Požiar podľa neho vypukol v noci na sobotu v Brejzovom byte v meste Inowroclaw v strednej časti Poľska. Poslanec je členom centristickej Občianskej platformy (PO) a je považovaný za jedného z najvplyvnejších oponentov vládnej populistickej strany Právo a spravodlivosť (PiS). Poľská štátna televízia o ňom v priebehu niekoľkých mesiacov vysielala kritické reportáže, približuje agentúra AP.

Brejza po požiari povedal, že oheň sa šíril po stenách, kde sa nachádzajú plynové potrubia, a keby si ho susedia neboli včas všimli a neuhasili ho, mohlo dôjsť k výbuchu.

„Rád by som veril tomu, že to bola náhoda, žart vandalov, ktorý so mnou nijako nesúvisí, ale pravda je taká, že ľudia vedia, kde bývam, takže musím vziať do úvahy úmyselný čin,“ uviedol poľský opozičný politik.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #podpaľačstvo #opozícia #Právo a spravodlivosť #PiS