Hospitalizovaný exprezident Bush starší napísal pozitívny tvít o manželke

Bývalý americký prezident George H. W. Bush napísal v piatok na Twitteri z nemocničnej postele povzbudzujúci a pozitívny odkaz, keď práve čítal knihu o sebe a svojej zosnulej manželke Barbare.

01.06.2018 22:22
debata (4)

George Bush starší, 41. prezident USA, má 93 rokov a v nemocnici v štáte Maine sa zotavuje po tom, ako ho trápil nízky tlak a vyčerpanosť. Hospitalizovali ho v nedeľu 27. mája.

Na sociálnej sieti zverejnil v piatok vlastnú fotografiu, ako číta knihu George & Barbara Bush: A Great American Love Story (George a Barbara Bushovci: Veľký americký príbeh lásky).

Bush uviedol, že kniha je „úžasnou prechádzkou nostalgickými spomienkami na minulosť“ a „ďalším pripomenutím, aké má šťastie“, že ešte žije.

Barbara Bushová zomrela v apríli vo veku 92 rokov. S bývalým prezidentom boli manželmi 73 rokov.

Hovorca Busha tento týždeň už skôr oznámil, že exprezident má dobrú náladu, ale v nemocnici zostane ešte niekoľko dní.

Bush starší trpí aj formou Parkinsonovej choroby a často ho trápia zápaly pľúc a ďalšie infekcie. Naposledy ho hospitalizovali 22. apríla v jeho domovskom Houstone, deň po pohrebe manželky Barbary. V tamojšej nemocnici pobudol pre infekciu, ktorá sa rozšírila do krvného obehu, skoro dva týždne.

George H. W. Bush bol šéfom Bieleho domu v rokoch 1989–93 ako 41. prezident Spojených štátov amerických. V súčasnosti je najstarším žijúcim bývalým prezidentom USA. Je tiež zároveň otcom neskoršieho amerického prezidenta Georgea W. Busha (2001–09).

4 debata chyba
Viac na túto tému: #George Bush starší #Barbara Bushová