Komunisti podporia Babišovu vládu, ak sa zdania náhrady za cirkevné reštitúcie

Ak poslanci hnutia ANO a ČSSD nebudú v českej Poslaneckej snemovni hlasovať za zdanenie náhrad cirkevných reštitúcií, komunisti nepodporia ich prípadnú menšinovú vládu. Uviedol to predseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik v nedeľu v Českej televízii.

03.06.2018 16:06
debata (5)

Komunisti v súčasnosti rokujú o tolerančnom patente s hnutím ANO. Dojednaný bude až po konci vnútrostraníckeho referenda ČSSD 15. júna, ak sa v ňom sociálni demokrati vyslovia za vstup do koalície s hnutím ANO, pripomína spravodajský server Novinky.cz.

V dohode o tolerancii vlády ANO by sa podľa komunistov mohla objaviť aj podpora ich zákona o zdanení náhrad cirkevných reštitúcií. Ten je v snemovni teraz v druhom čítaní.

Ak by za tento zákon poslanci ANO a ČSSD nehlasovali, komunisti nevyjadria ich prípadnej menšinovej vláde dôveru. „Padne naša tolerancia. A potom sa môžeme vysloviť za nedôveru vláde,“ uviedol Kováčik.

Podľa Kováčika ANO a ČSSD ustúpia komunistom v otázke vysielania českých vojakov na zahraničné misie, s ktorým komunisti nesúhlasia. Z programového vyhlásenia prípadnej vlády ANO a ČSSD by podľa jeho informácií malo vypadnúť ustanovenie, že Česká republika bude vysielať svojich vojakov do Pobaltia.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #česká vláda #Andrej Babiš #KSČM #komunisti