V Stredozemnom mori sa pri dvoch incidentoch utopilo 44 migrantov

Najmenej 35 migrantov prišlo v nedeľu o život po tom, ako sa ich loď potopila pri pobreží Tuniska.

03.06.2018 17:34
debata (10)

Ďalších 67 osôb zachránila pobrežná stráž, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na tuniské ministerstvo obrany.

Záchranná operácia, na ktorej sa zúčastňuje armádne lietadlo a potápači, stále pokračuje. Podľa tuniských bezpečnostných predstaviteľov bolo na palube preplnenej lode približne 180 migrantov vrátane 80 z iných afrických krajín.

Na inom mieste Stredozemného mora, pri tureckých brehoch, prišlo o život najmenej deväť migrantov potom, čo sa potopil čln, v ktorom sa pokúšali doplávať do Európy. V člne bolo celkom 15 ľudí. Päť sa ich podarilo zachrániť, jedna osoba je stále nezvestná, uviedla agentúra AFP s odvolaním sa na miestne médiá. Podľa agentúry AP bolo z deviatich obetí šesť detí.

V máji v Egejskom mori sa utopilo sedem afganských utečencov, vrátane troch detí. Z Turecka sa pokúšali na lodi dostať na grécky ostrov Lesbos. Turecká pobrežná stráž, ktorú zalarmovali rybári, zachránila 13 osôb.

Nezamestnaní Tunisania a Afričania sa často pokúšajú dostať na provizórnych plavidlách z Tuniska na taliansky ostrov Sicília. Z Tuniska sa snaží preplaviť do Európy čoraz viac migrantov aj v dôsledku zvýšenej kontroly líbyjského pobrežia, pripomína agentúra DPA.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Tunisko #Turecko #Stredozemné more #migranti