Policajt postrelil v Berlínskej katedrále Rakúšana, ktorý vytiahol nôž

Príslušník nemeckej polície použil svoju služobnú strelnú zbraň, keď v Berlínskom dóme v centre metropoly zasahoval proti mužovi, ktorý robil výtržnosti.

03.06.2018 17:44 , aktualizované: 19:26
berlín, katedrála, polícia Foto: ,
Uzavreté okolie Berlínskej katedrály.
debata (3)

Mužom, ktorý ohrozoval návštevníkom, bol 53-ročný Rakúšan, informovala agentúra DPA.

Polícia spresnila, že policajná hliadka proti výtržníkovi použila strelnú zbraň, pričom ho zranila na nohy. Vážne zranenia utrpel aj jeden policajt. Oboch zranených previezli do nemocnice, uviedol pre DPA policajný hovorca Winfrid Wenzel. Ich životy nie sú ohrozené, ale stav policajta je vážny.

Podľa agentúry DPA, ktorá sa odvolala na policajné zdroje, muž vyzbrojený nožom pôsobil zmäteným dojmom.

Hovorca Wenzel informoval, že muž vstúpil do Dómu a v oblasti oltára sa začal oháňať nožom. Zamestnanci katedrály následne privolali políciu a evakuovali desiatky návštevníkov.

V čase incidentu – v nedeľu popoludní – sa v katedrále nachádzalo asi sto ľudí, dodala polícia na svojom twitterovom konte.

Nedeľné večerné modlitebné zhromaždenie v chráme bolo zrušené, dodala DPA.

Motív činu zatiaľ nie je jasný. Polícia zatiaľ uviedla len to, že teroristický či islamistický motív nateraz nie je možné potvrdiť.

Okolie Berlínskeho dómu polícia uzavrela. Na mieste činu zasahovali dve sanitky a boli tam vyslané aj policajné vyšetrovacie tímy.

Berlínska katedrála sa nachádza na Ostrove múzeí na rieke Spréva a neďaleko od námestia Alexanderplatz. V nedeľu sa v tejto atraktívnej časti Berlína pohybuje obzvlášť veľa turistov i miestnych obyvateľov.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #streľba #Berlín