V Londýne horel luxusný hotel, nikto sa nezranil

Obrovský požiar, ktorý v stredu zachvátil luxusný päťhviezdičkový hotel Mandarin Oriental v centrálnej časti britskej metropoly Londýn, hasiči rýchlo zlikvidovali. Vo štvrtok o tom informoval portál britskej spravodajskej televízie BBC s odvolaním sa na vyhlásenie Londýnskeho hasičského zboru (LFB). Zranenia neboli hlásené.

06.06.2018 18:06 , aktualizované: 07.06.2018 06:57
Hotel Londýn požiar Foto: ,
Zásahové vozidlá sa zhromaždili v centre Londýna pre požiar luxusného hotela.
debata (2)

Plamene zachvátili hotel v časti Knightsbridge krátko pred 16.00 h miestneho času (17.00 h SELČ) a bolo tiež vidieť stúpať k oblohe stĺpy dymu. Hotel pritom prešiel rozsiahlou rekonštrukciou za niekoľko miliónov libier – najväčšou na celú jeho 115-ročnú históriu. Ukončená bola len pred týždňom.

Z hotela evakuovali 36 hostí a 250 členov hotelového personálu. Medzi evakuovanými bol aj svetoznámy popový spevák Robbie Williams.

Plamene siahali až do výšky niekoľkých poschodí.

Keď požiar v 12-poschodovom hoteli na ulici William Street, neďaleko Hyde Parku, vyčíňal najviac, zasahovalo proti nemu približne 120 hasičov a 20 kusov protipožiarnej techniky. Na miesto boli vyslané aj sanitky a vrtuľníky.

Príčina požiaru zatiaľ nie je známa. Hasiči mali podľa hovorcu LFB zostať na mieste prinajmenšom do štvrtkového rána.

Robbie Williams (44) takto opísal drámu: „Vyšiel som na balkón a pozrel sa hore a tam som videl stĺpy, stĺpy dymu. Vrátil som sa dnu a povedal som ‚Hotel horí‘. Vtom sa ozvalo klopanie na dvere a poslíček povedal ‚Všetci von‘.“

Williams s manželkou Aydou Fieldovou (39) bežali dolu vonkajším únikom do bezpečia, uviedla stanica BBC.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #požiar