Trump omilostil ženu odsúdenú na doživotie za drogy

Americký prezident Donald Trump omilostil šesťdesiattriročnú Alicu Máriu Johnsonovú, ktorá bola kvôli drogovým deliktom odsúdená na doživotie bez možnosti podmienečného prepustenia.

06.06.2018 22:48
debata (4)

Za prepustenie ženy, ktorá za mrežami strávila už vyše 20 rokov, sa u Trumpa v máji osobne prihovorila celebrita amerických televíznych reality šou Kim Kardashian.

„Pani Johnsonová prijala zodpovednosť za svoje správanie a v uplynulých dvoch desaťročiach sa vo väzení správala vzorne. Napriek doživotnému trestu Alice tvrdo pracovala, aby sa očistila a aby pomáhala ostatným väzňom,“ uviedol vo vyhlásení Biely dom. Očakáva sa, že Johnsonová v blízkej dobe vyjde na slobodu, uviedla televízia CNN.

Kardashianová na twitteri Trumpovo rozhodnutie označila za vôbec najlepšiu správu. Prezidentovi sa za omilostenie Johnsonovej poďakovala.

Johnsonovú v roku 1997 súd potrestal doživotím za desiatky drogových transakcií v Memphise, v ktorých išlo o veľké objemy kokaínu. Odvolanie aj žiadosti o zmiernenie trestu boli neúspešné. Bývalý prezident Barack Obama žiadosť o milosť zamietol. O výške trestu Johnsonovej, ktorá nebola nikdy predtým trestaná, sa čoskoro objavili pochybnosti. Žena sa za svoje činy ospravedlnila a vyjadrila ľútosť.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #drogy #doživotie #Donald Trump #omilostenie