Iračan sa priznal k vražde 14-ročného dievčaťa

Iračan zadržaný pre podozrenie z vraždy 14-ročného dievčaťa v Nemecku sa k činu priznal, oznámila v nedeľu večer nemecká prokuratúra. Súd predtým podľa polície rozhodol, že 20-ročný Ali B. bude umiestnený do vyšetrovacej väzby.

11.06.2018 09:41
debata (14)

„Priznal sa, že Susannu F. zabil, znásilnenie však poprel,“ povedal vrchný prokurátor Oliver Kuhn. „Ako motív činu uviedol, že sa z dôvodu zranení na tvári Susanny, ktoré mali vzniknúť v dôsledku pádu, obával, že (dievča) o tom bude informovať políciu,“ citovala ho agentúra DPA.

Telo 14-ročnej Susanny Marie F., ktorá bola nezvestná od 22. mája, našli v stredu 6. júna po rozsiahlom pátraní v ťažko prístupnej oblasti v okrajovej štvrti mesta Wiesbaden. Tínedžerku podľa doteraz známych informácií znásilnili, uškrtili a hodili do jamy, ktorú potom zakryli raždím.

Podozrivý Ali B. a jeho rodina po zabití dievčaťa náhle odišli z domova pre azylantov v Nemecku, kde prípad vyvolal diskusiu o imigračnej politike krajiny.

Mladého muža, ktorého napokon zadržali v noci na piatok v severnom Iraku tamojšie kurdské bezpečnostné orgány, prepravili v sobotu späť do Nemecka. Následne ho v noci na nedeľu podrobili výsluchu, ktorý trval takmer šesť hodín.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #vražda #znásilnenie #Ali B.