KĽDR podľa Trumpa už nie je jadrovou hrozbou pre USA

Jadrové nebezpečenstvo zo strany KĽDR pominulo, ľudia teraz môžu pokojne spať. Po návrate do Washingtonu zo summitu so severokórejským vodcom Kim Čong-unom to na twitteri napísal americký prezident Donald Trump. Trump sa s Kimom v utorok v Singapure dohodli, že KĽDR sa vzdá jadrového arzenálu, za čo dostane od USA bezpečnostné záruky.

13.06.2018 12:33
Trump Kim summit Foto: ,
Prezident USA máva do fotoaparátu popri tom, ako sa prechádza s vodcom KĽDR Kim Čong-unom v hotelovom areáli po pracovnom obede.
debata (8)

„Práve sme pristáli – bola to dlhá cesta, ale každý sa teraz môže cítiť oveľa bezpečnejšie ako v deň, keď som sa ujal úradu. Severná Kórea už nie je jadrovou hrozbou,“ napísal Trump. „Než som prevzal úrad, ľudia očakávali, že sa bude so Severnou Kóreou bojovať. Prezident (Barack) Obama povedal, že Severná Kórea je naším najväčším a najnebezpečnejším problémom. Už to tak nie je – dnes v noci sa dobre vyspite!“ dodal.

Donald Trump tiež poznamenal, že stretnutie s Kimom bolo zaujímavým a veľmi pozitívnym zážitkom. Je tiež presvedčený o tom, že KĽDR má veľký potenciál pre budúci rozvoj.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #summit Donalda Trumpa a Kim Čong-una