Českí policajti chytili kenguru, ktorá sa mesiac túlala po horách

Traja policajti a dobrovoľný hasič chytili zhruba po mesiaci kenguru, ktorá ušla z ohrady penziónu v českom meste Velké Hamry a potulovala sa v Jizerských horách pod vrchom Černá Studnice. Exotické zviera dolapili s pomocou jeho majiteľa a jeho známeho. Informuje o tom spravodajský portál iDNES.cz.

14.06.2018 16:16
klokan, kengura Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

„Chovám ju kvôli deťom v ohrade spolu s ovečkami a s poníkmi. Asi pred mesiacom som do ohrady pustil rodičov s deťmi, aby mohli pohladkať poníky. Keď odchádzali, nepochopiteľne nechali otvorené vrátka. Ovce ušli a kengura sa vydala za nimi, narozdiel od oviec, sa nám ju však nepodarilo chytiť,“ vyjadril sa majiteľ Penzionu Berany Roman Marciš. Kengura, ktorá sa volá Skippy, má rok a pol a váži už takmer 20 kilogramov.

Kenguru počas uplynulého mesiaca ľudia niekoľkokrát zahliadli, no nikomu sa nepodarilo priviesť ju naspať do ohrady k penziónu. „V Jizerských horách mohla kengura na jar bez problémov prežiť. Patrí medzi bylinožravce a potrava jej vo voľnej prírode nechýbala,“ uviedla veterinárka Klára Pospíšilová z Velkých Hamrov.

Celý stredajší odchyt kengury bez zbraní nakoniec trval hodinu. „Oznámenie prijali policajti z Tanvaldu v stredu o štvrť na deväť. Kenguru chytili 16 minút po deviatej,“ uviedla jablonecká policajná hovorkyňa Dagmar Sochorová. Majiteľ zvieraťa nešetril chválou na policajtov ani na dobrovoľného hasiča, ktorý im pomáhal. „Som nadšený z ich prístupu, milo ma prekvapili. Chytiť Skippyho nebola žiadna sranda, ale veľká drina,“ uviedol.

Podľa riaditeľa libereckej zoo Davida Nejedla nie sú kengury v domácich chovoch v Česku vzácnosťou. Ďalšia kengura na úteku sa napríklad v súčasnosti pohybuje v okolí Hradca Králové.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #kengura