Prieskum: Hlavným negatívnym rysom Rusov je sklon k pitiu

Hlavným pozitívnym rysom ruského národa je pohostinnosť, negatívnym záľuba v alkohole. Podľa prieskumu ruskej sociologickej služby VCIOM si to o sebe myslia sami Rusi. Medzi kladné stránky ruskej povahy vraj patrí aj pracovitosť a oduševnenosť.

15.06.2018 06:22
debata (256)

Charakteristika Rusov sa podľa prieskumu vyznačuje tiež štedrosťou a družnosťou. Menej opýtaných medzi kladné stránky počíta vzdelanosť alebo nábožnosť. Okrem sklonu k pitiu považujú Rusi za nedostatky svojho národa lenivosť, nedisciplinovanosť a prešibanosť.

Z prieskumu podľa serveru Newsru vyplynulo, že ruská mládež sa na rysy svojho národa pozerá kritickejšie ako staršie pokolenia. Ľudia vo veku do 24 rokov pripisovali Rusom negatívne vlastnosti dvakrát častejšie ako dôchodcovia.

Podobný prieskum zorganizovaný v roku 2015 agentúrou VCIOM priniesol čiastočne iné výsledky. Za pozitívne rysy Rusov označovali respondenti hlavne čestnosť, dobrotivosť a veľkorysosť. Zato alkoholizmus zostal medzi negatívnymi stránkami na prvom mieste nasledovaný užívaním drog, ľahkomyseľnosťou a lenivosťou.

256 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #Rusko #alkoholizmus