Vražda a znásilnenie mladej komičky šokovali Austráliu

Znásilnenie a vražda mladej austrálskej komičky vyvolali šok a pobúrenie po celej Austrálii. Telo dvadsaťdvaročnej Eurydice Dixonovej bolo nájdené na futbalovom ihrisku v Melbourne v stredu skoro ráno len niekoľko hodín potom, čo vystúpila v jednom z barov.

15.06.2018 23:05
Eurydice Jane Dixon Foto:
Eurydice Jane Dixonová
debata (30)

Z vraždy a znásilnenia bol obvinený devätnásťročný muž. Brutálny trestný čin v krajine opäť vyvolal diskusie o násilí voči ženám, uviedla agentúra BBC.

Sociálne siete zaplavila vlna prejavov sústrasti a spomienok na mladú komičku. Mnohí si v tejto súvislosti spomenuli na vraždu mladej Írky Jill Meagherovej v roku 2012, ktorej smrť na predmestí Melbourne vtedy prinútila miestnych obyvateľov vyjsť do ulíc. Pochodu sa vtedy zúčastnilo nad 30 000 ľudí.

Hoci sa ešte príliš nepreslávila, podľa mnohých bola Eurydice Dixonová nádejnou komičkou na začiatku svojej kariéry. „Vášnivo sledovala ženské témy a tému sociálnej spravodlivosti a práve tá sa často objavovala v jej komických vystúpeniach,“ uviedla jej kolegyňa Nicky Barryová.

Stovky metrov od domu

Podľa austrálskych úradov bola mladá žena napadnutá nedlho potom, čo opustila o pol jedenástej večer bar v centre Melbourne. Devätnásťročný páchateľ Jaymes Todd sa polícii v stredu sám prihlásil a bol obvinený zo znásilnenia a vraždy. Podľa polície sa vrah s obeťou nepoznali.

Miestne médiá informovali, že Dixonová sa v čase útoku nachádzala len niekoľko stoviek metrov od svojho domu. Údajne ešte predtým napísala správu, v ktorej dotyčnému oznamovala, že „už je skoro v poriadku doma. A čo ty?“

Súd na žiadosť advokáta zakázal zverejniť zábery páchateľa, útočník nepožiadal o kauciu a znovu sa pred súdom objaví 3. októbra.

30 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #Austrália #znásilnenie #Melbourne