Merkelová 'minisummit' o migrácii neplánuje

Nemecká kancelárka Angela Merkelová neplánuje usporiadať mimoriadne stretnutie s predstaviteľmi niekoľkých ďalších krajín EÚ, ktoré - podobne ako Nemecko - zasiahla migračná kríza. Pre agentúru DPA to v nedeľu uviedol hovorca spolkovej vlády, ktorý tak poprel správu zverejnenú denníkom Bild.

17.06.2018 09:58 , aktualizované: 20:17
debata (21)

„Žiadny osobitný summit EÚ nie je naplánovaný. Zvolanie takéhoto summitu je v kompetencii inštitúcií Európskej únie,“ povedal hovorca.

Dodal, že nemecká vláda o otázke migrácie priebežne diskutuje s rôznymi členskými štátmi a Európskou komisiou.

Podľa denníka Bild sa toto stretnutie malo uskutočniť pred plánovaným summitom EÚ, ktorý sa uskutoční 28. a 29. júna. Merkelová na ňom chcela diskutovať o možných riešeniach migračnej otázky s politikmi z Grécka, Talianska a Rakúska.

Správa o údajnej vrcholnej schôdzke sa objavila v čase vrcholiaceho sporu medzi Merkelovou a ministrom vnútra Horstom Seehoferom, ktorý chce pritvrdiť postoj Nemecka v oblasti migrácie a sprísniť kontroly na hraniciach.

Nemecká kancelárka v súčasnosti uprednostňuje spoločný postup krajín EÚ pri riešení migračnej krízy pred jednostrannými krokmi.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #Taliansko #Rakúsko #Angela Merkelová #migrácia