Tymošenková oznámila kandidatúru na ukrajinskú prezidentku

Ukrajinská opozičná politička, expremiérka Julija Tymošenková ohlásila svoju kandidatúru v prezidentských voľbách, ktoré sa uskutočnia budúci rok.

20.06.2018 15:33
Julija Tymošenková Foto: ,
Ukrajinská opozičná politička, expremiérka Julija Tymošenková.
debata (10)

Veteránka ukrajinskej politiky tak urobila prostredníctvom internetu. „Budem kandidovať na prezidentku Ukrajiny,“ uviedla politička na videu, ktoré umiestnila na svojej oficiálnej facebookovej stránke.

Nedávne prieskumy naznačovali, že Tymošenková by v prípade kandidatúry mala šancu na víťazstvo.

Teraz by získala okolo 13 percent hlasov, zatiaľ čo existujúci prezident Petro Porošenko by sa umiestnil až na štvrtej priečke.

V júnovom prieskume spoločnosti Centrum Razumkova sa za Tymošenkovou, pre ktorú by sa vyslovilo 13,3 percenta voličov, umiestnil bývalý minister obrany Anatolij Hrycenko s 9,4 percentami hlasov. Pred štvrtým Porošenko, ktorý by dostal 7,6 percenta, bol na treťom mieste s 8,4 percentami hlasov spolupredseda proruského opozičného bloku Jurij Bojko.

Prezidentské voľby sa na Ukrajine majú konať budúci rok v marci a so svojou účasťou teraz počíta takmer 70 percent voličov. Rok 2019 bude pre Ukrajinu veľkým volebným rokom, pretože okrem prezidentských sa majú konať aj voľby parlamentné.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Julija Tymošenková #Ukrajina