Rakúsko vydalo Rusku šéfa gangu, ktorý mal zavraždiť desiatky ľudí

Rakúsko vydalo v stredu Rusku vodcu severoosetskej skupiny organizovaného zločinu, ktorá podľa úradov spáchala desiatky vrážd.

20.06.2018 19:47
debata (17)

Ako informovalo ruské ministerstvo vnútra, Aslana Gagijeva narodeného v roku 1971 eskortovali z Viedne do Moskvy predstavitelia ruskej pobočky Interpolu a väzenskej služby.

Agentúra TASS pripomenula, že Gagijeva zadržali vo Viedni v januári 2015 na základe medzinárodného zatýkacieho rozkazu, ktorý vydala moskovská kancelária Interpolu.

Gagijev je okrem iného obvinený zo založenia zločineckej skupiny, banditizmu, vrážd, nezákonného obchodovania so zbraňami a podvodu.

Gagijevova skupina začala operovať v roku 2004, pričom v tom čase mala vyše 46 členov. Gang podľa úradov spáchal vyše 40 vrážd a pokúsil sa zavraždiť aj príslušníkov bezpečnostných síl, a to v Moskve, Moskovskej oblasti a Severnom Osetsku. Skupina je zodpovedná aj za vraždu primátora Vladikavkazu Vitalija Karajeva a vicepremiéra Severného Osetska Kazbeka Pagijeva.

Mnoho členov skupiny dostalo dlhoročné tresty odňatia slobody. Vodca jednej z podskupín, Oleg Gagijev, bol odsúdený na doživotie. Šestnásť členov gangu je momentálne vo väzbe a 13 bolo zaradených na medzinárodný a federálny zoznam hľadaných osôb. Štyria z nich vrátane Aslana Gagijeva boli zadržaní v zahraničí. Tak ako Gagijev aj zvyšní traja by mali byť vydaní do Ruska.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #Rusko #kriminalita