Juhokórejský prezident Mun Če-in je na prvej návšteve Ruska

Juhokórejský prezident Mun Če-in začal svoju oficiálnu štátnu návštevu Ruska. Stredobodom jeho pobytu bude piatkové rokovanie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Vo štvrtok sa Mun stretne s ruským premiérom Dmitrijom Medvedevom, informuje agentúra TASS.

21.06.2018 11:03
debata (3)

„Ruský premiér a juhokórejský prezident budú rokovať o súčasnom stave a výhľadoch na ďalší vývoj obchodno-ekonomickej spolupráce medzi Ruskom a Južnou Kóreou so zameraním sa na implementáciu projektov v sektore energetiky, priemyslu, modernej techniky, dopravy a iných,“ uviedla vo vyhlásení ruská vláda.

Rokovania na najvyššej úrovni sa uskutočnia v piatok a budú zamerané na vývoj rusko-kórejských väzieb v politickej, obchodnej a humanitárnej oblasti, uviedol Kremeľ. Lídri si vymenia názory ohľadom regionálnych problémov, a to predovšetkým na Kórejskom polostrove. Zároveň podpíšu niekoľko dokumentov.

Mun Če-in vystúpi s prejavom i v Štátnej dume, dolnej komore ruského parlamentu. Juhokórejský líder tiež navštívi mesto Rostov nad Donom, kde si v rámci majstrovstiev sveta vo futbale pozrie zápas medzi Kóreou a Mexikom.

Ide o Munovu prvú návštevu Ruskej federácie, odkedy v máji 2017 prevzal prezidentský úrad, a zároveň prvú štátnu návštevu juhokórejského prezidenta v Rusku od roku 1999.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Južná Kórea #Vladimir Putin #zahraničná cesta #Mun Če-in