Salvini naznačil, že by spisovateľ Saviano mohol prísť o ochranku

Taliansky spisovateľ a novinár Roberto Saviano kritizoval ministra vnútra Mattea Salviniho, ktorý vo štvrtok naznačil, že by tento bojovník proti mafii mohol prísť o policajnú ochranku. Informovala o tom agentúra AFP. Saviano čelí kvôli svojej knihe o talianskej mafii Gomora niekoľko rokov vyhrážkam smrťou.

22.06.2018 12:41
debata (1)

„Príslušné úrady zhodnotia, či mu niečo hrozí, sčasti preto, že sa mi zdá, že trávi dosť času v zahraničí,“ uviedol v rozhovore poskytnutom stanicou RAI minister vnútra Salvini. „Zhodnotia, ako sa vynakladajú peniaze talianskych daňových poplatníkov,“ do­dal.

Saviano je pod nepretržitou policajnou ochranou od roku 2006, keď vyšla jeho kniha Gomora, ktorá hovorí o neapolskej mafii Camorra a ktorá sa stala predlohou rovnomenného filmu oceneného na festivale v Cannes.

Taliansky spisovateľ, ktorý sa vo svojich knihách ďalej venuje organizovanému zločinu, je ostrým kritikom nového ministra vnútra a predsedu strany Liga Salviniho, predovšetkým kvôli jeho postoju k migrácii. Na facebooku ho Saviano označil za „ministra podsvetia“.

„Žiť pod policajnou ochranou je tragédia. Taliansko je západná krajina s najväčším počtom novinárov pod policajnou ochranou, pretože má najsilnejšie a najnebezpečnejšie zločinecké organizácie na svete,“ uviedol Saviano na facebooku. „Namiesto toho, aby novinárov, ktorí žijú pod ochranou, zbavil nebezpečenstva, tak sa im Matteo Salvini, minister vnútra, vyhráža,“ dodal Saviano.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #policajná ochrana #Roberto Saviano #Matteo Salvini