Pompeo: Bolton v Moskve dohodne summit Trumpa s Putinom

Poradca amerického prezidenta Donalda Trumpa John Bolton dohodne počas nadchádzajúcej návštevy Moskvy termín Trumpovho summitu s ruským lídrom Vladimirom Putinom. Vyhlásil to šéf americkej diplmacie Mike Pompeo v sobotňajšom rozhovore s televíziou MSNBC. Trump vyrazí v júli do Európy na summit NATO a nedávno spomenul možnosť stretnutia s Putinom, oficiálne ju však doteraz ani jedna strana nepotvrdila.

23.06.2018 18:39
debata (9)

Bolton podľa Pompea vyrazí do Moskvy v nedeľu alebo pondelok a minister zahraničia očakáva, že v Rusku dohodne schôdzku oboch prezidentov. „Považujem za pravdepodobné, že sa prezident Trump zíde so svojím náprotivkom v nie príliš vzdialenej budúcnosti po tejto (Boltonová) schôdzke,“ povedal Pompeo.

Bolton bude v Rusku rokovať s ministrom zahraničia Sergejom Lavrovom a podľa agentúry TASS nie je vylúčené, že ho prijme aj Putin.

Trump bude v Európe kvôli vrcholnému rokovaniu Severoatlantickej aliancie, ktoré sa bude konať 11. a 12. júla v Bruseli. Či sa rokovania prezidentov USA a Ruska uskutočnia v rámci tejto európskej cesty zatiaľ nie je jasné. Podľa ruských médií by k schôdzke nemalo dôjsť v čase pred summitom NATO.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #summit #Donald Trump #Mike Pompeo #John Bolton